Wednesday, August 09, 2006

Gezichten




De jongen op het eerste plaatje is bezig te werken aan de herbouw van het vluchtelingenkamp Jenin, op de West Bank. Het kamp werd tijdens een invasie van het Israelisch leger verwoest. De jongen in het midden, werd door Israelische soldaten in zijn arm geschoten, tijdens dezelfde invasie. Hij was ongewapend. Zijn vader werd doodgeschoten op het binnenpleintje van zijn huis. De inwoners van Jenin hadden het bevel gekregen om binnen te blijven. De familie had geen watervoorraad in het huis, na meer dan twaalf uur geeen water te hebben gedronken, besloot de vader gehoor te geven aan het gekrijs van zijn dorstige kleinkinderen.

Het meisje met de wilde krullen woont in Ein Helwe, een van de grootste Palestijsne vluchtelingkampen in Libanon. Gisteren werd Jenin verrast door Israelische raketten, vandaag was de verrassing voor Ein Helwe. Natuurlijk zijn bovenstaande jongeren niet het doelwit, de raketten zijn, zoals altijd, bedoeld voor de extremisten.

Het is uiteraard de schuld van de Palestijnen zelf, dat die extremisten zich bevinden onder de bevolking.....Nu maar hopen dat de jongeren van de foto's, (die Ronald en ik hebben gesproken, tijdens onze Midden Oosten rondreis, voor het boek 'Verdreven Palestijnen') zich niet toevallig ook onder de bevolking bevinden.....

De jongen links zei toen al: "Israel verwoest, wij bouwen, de gene die bouwt is altijd sterker. Bouwen en herbouwen."

de foto's zijn van Ronald den Hommel, zie zijn website voor nog meer bijzondere en mooie foto's:
www.photofactory.nl

No comments: